Zo creëerde startup UGo het grootste online taxi-platform van Nederland
Zo creëerde startup UGo het grootste online taxi-platform van Nederland
Lisanne Steenis

Zo creëerde startup UGo het grootste online taxi-platform van Nederland

  • Lisanne Steenis
  • 3 Apr 2016
Van concurrent van Uber op de Amsterdamse taxi markt naar de grootste taxi-app van het hele land. De startup UGo haalde in het najaar 250.000 euro groeifinanciering op via crowdfunding. UGo lanceert samen met Transvision het resultaat: het grootste online taxiplatform van Nederland.

“UGo heeft een transformatie doorgemaakt, van een taxibedrijf met een innovatieve app en eigen auto’s naar een ‘booking.com’ voor de landelijke taximarkt.” vertelt Michiel Huisman, CEO van UGo. Door de samenwerking met vervoers-aanbieder Transvision krijgt UGo in één klap een netwerk met 5000 taxi’s erbij én landelijke dekking.


Via het online taxiplatform van UGo voor zowel desktop als mobiel kun je niet alleen in de grote steden, maar door het hele land taxi’s bestellen. Michiel: “Wij willen geen extra capaciteit toevoegen op de bestaande markt waar al erg veel taxi’s beschikbaar zijn, maar juist het bestaande netwerk optimaliseren.” Het taxiplatform is een unicum in Nederland.


Nieuw taxiplatform | Holder

Van startup naar scaleup

Toen Mark Stephan, Boyd Sleeman en Koen Bekkering in 2013 Drive Ugo startte, gingen zij van start met 20 eigen UGo taxi’s. “Door alles anders te doen wilde wij de taximarkt positief veranderen en het imago van de Amsterdamse taxi verbeteren.”, zegt Mark. “De opvallende auto’s vielen direct op in het straatbeeld. Daarnaast was de mobiele applicatie super gebruiksvriendelijk. Daardoor was UGo gelijk een succes.”

Nu gooit UGo het roer om: een nieuwe dienst, een nieuwe taxistructuur en een grensverleggend online taxiplatform. Dit hebben zij kunnen realiseren mede dankzij een succesvolle crowdfunding campagne waarbij ze advies hebben gehad van de crowdfundingspecialisten van Holder.

Rebranding UGo

UGo lanceert een compleet gerebrand nieuw online taxi-platform en mobiele apps voor iOS en Android. Naast de mogelijkheid om in de app en online taxi ritten vooruit te boeken, kan UGo in bijna alle grote steden in Nederland binnen enkele minuten on-demand een taxi leveren, waar je ook bent in Nederland. Vroeger betekende geen contant geld op zak dat je geen taxi kon bestellen. Doordat het platform gekoppeld is aan een online account bij ugonext.com betaal je nu eenvoudig achteraf met creditcard.


State of the art platform

Sander Kuijper, head of development bij Holder vertelt: “Van het implementeren van het nieuwe design tot het koppelen van het systeem van Transvision met UGo. Door de korte lijntjes tussen Transvision, UGo en Holder konden de teams snel schakelen. De nieuwe mobiele app is super gebruikersvriendelijk, bevat de nieuwste functionaliteiten én communiceert ook nog eens flawless met de achterliggende systemen.”

“Met toppers als Transvision, designer No9 en online partner Holder aan onze zijde kan UGo niets anders dan een succes in Nederland en in de internationale markt worden.” aldus Michiel.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord