Voordegroei: nieuw investeringsplatform koppelt top-MKB aan vermogende particulier
Voordegroei: nieuw investeringsplatform koppelt top-MKB aan vermogende particulier
Lisanne Steenis

Voordegroei: nieuw investeringsplatform koppelt top-MKB aan vermogende particulier

  • Lisanne Steenis
  • 15 Jan 2016

- PERSBERICHT, 15 januari 2016 -

Groeibedrijven op zoek naar financiering kunnen vanaf vandaag terecht bij Voordegroei, een online investeringsplatform opgericht door een groep professionals uit de vermogensindustrie. Voordegroei is ontstaan vanuit de ambitie om de miljarden aan stilstaand geld in Nederland in beweging te krijgen, door groeibedrijven en vermogende particulieren aan elkaar te verbinden.

Voordegroei biedt particulieren de mogelijkheid om via het platform leningen te verstrekken aan reeds succesvolle bedrijven. Deze bedrijven beschikken over een gezonde cashflow, zitten in hun tweede of derde groeifase en hebben een investeringsbehoefte van minimaal 250.000 euro.

Informal funding

Particulieren zijn op zoek naar goed rendement op hun vermogen. De rente staat momenteel zo laag dat sparen zelfs negatief rendement kan opleveren. Investeren in zorgvuldig gescreende MKB-leningen biedt hier uitkomst. Institutionele partijen en grote beleggers hebben deze vorm van beleggen al ontdekt. Via Voordegroei krijgt nu ook de particuliere belegger de mogelijkheid om in deze bedrijven te investeren. “Wij zien grote kansen in dit marktsegment,” zegt medeoprichter Bart Vemer. “Wij noemen het ‘informal funding’: geen investering in aandelen, zoals dit het geval is bij informal investment, maar leningen met een aantrekkelijke rente,” aldus Vemer.

Voor wie

Voordegroei richt zich met name op investeerders met een vrij besteedbaar vermogen van minimaal 100.000 euro. Investeren kan echter al vanaf 1.000 euro. Bedrijven die in aanmerking komen voor financiering bij Voordegroei moeten financieel gezond zijn, over voldoende aflossingscapaciteit beschikken en minstens twee jaar bestaan. Daarnaast moet het bedrijf een goede marktpositie en een duidelijke groeistrategie hebben.

Voordegroei werkt met intermediairs die erop toezien dat de juiste bedrijven worden geselecteerd. Deze intermediairs blijven ook na de financiering betrokken bij de onderneming. Voordegroei ziet een langetermijnrelatie met zowel investeerders als ondernemers als een belangrijk onderdeel van haar strategie.

Overzichtelijke presentatie

Het platform is zo ingericht dat zowel de ondernemer als de investeerder snel ziet waar hij aan toe is. Op de site van Voordegroei doorloopt de ondernemer een quickscan. Zo krijgt hij binnen enkele minuten antwoord op de vraag of hij in aanmerking komt voor een lening. Is dat het geval, dan volgt een gesprek met een van de financieel experts van Voordegroei. Nadat het intakegesprek, de financiële analyse en een beoordeling van de groeistrategie hebben plaatsgevonden, kan de ondernemer zijn investeringspropositie op een overzichtelijke en professionele manier presenteren op Voordegroei.

De investeerder ziet op de website direct een overzicht van het investeringsaanbod, de groeistrategie en de financiële situatie van de onderneming en kan op basis van die informatie beslissen om te investeren. Hiermee biedt Voordegroei een aantrekkelijk alternatief voor de serieuze investeerder.

Oprichters

Voordegroei is opgericht door Bart Vemer, Vera van Kesteren en Ivo Feeke. Alle drie zijn afkomstig van BNP Paribas Investment Partners en beschikken over jarenlange ervaring in vermogensbeheer en private banking. Zij hebben de handen ineengeslagen met crowdfunding- en financieringsspecialist Pim Betist. Met het slaan op de beursgong luidt Voordegroei een nieuwe fase in van professionalisering van de crowdfundingmarkt in Nederland.

‘This is a time of huge opportunity in finance, as long as you are something other than a bank.’ – The Economist
Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord