Tips voor Zoekmachine Optimalisatie (Google Optimalisatie)
Holder Blog
Chris Obdam

Tips voor Zoekmachine Optimalisatie (Google Optimalisatie)

  • Chris Obdam
  • 3 Aug 2007

Van levensbelang voor een website is de vindbaarheid van de site door Google. Tijdens het ontwikkelproces van een site dient hier al rekening mee gehouden te worden. Toch wordt dit nog maar weinig gedaan. Vandaar dat wij bestaande websites regelmatig optimaliseren voor Google. Dit is een zeer nauwkeurig werk. Echter is het voor de eigenaar van de site niet direct duidelijk wat er gebeuren moet. De volgende vraag wordt dan soms ook gesteld:

“Kunnen wij dit ook zelf?”

Het is zowieso verstandig om voorzichtig te zijn met het zelf optimaliseren van een website (Google Optimalisatie). Voor u het weet overtreedt u de regels van Google en wordt uw website verwijderd uit Google. Dit kan enorme gevolgen hebben voor het bezoek op uw website.

Zoekmachine Optimalisatie: Wat kunt u dan wel zelf doen?

Globaal kunt u het zelf optimaliseren in drie onderdelen opsplitsen:

Waar wilt u op gevonden worden?
Op welke termen moeten mensen zoeken om uw website te vinden? Let er op dat de zoektermen niet te algemeen zijn en houdt rekening met het taalgebruik in uw doelgroep. Een eerste check is natuurlijk controleren wie er wél gevonden wordt onder deze termen. Bekijk deze sites goed en probeer te achterhalen welke teksten er gebruikt worden.

Het bijwerken van uw site
Veel sites bieden al de mogelijk om door een beheerder aangepast te worden. Door de teksten op uw site te verbeteren kunt u al hoger scoren bij Google. Zorg ervoor dat u de zoektermen goed verwerkt in de tekst!

Creëren van linkverwijzingen
Google bekijkt aan de hand van verwijzing naar uw site of uw site belangrijk is. Hoe meer verwijzingen u naar uw website heeft hoe belangrijker Google uw site vindt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u op alle Startpagina dochters vermeld staat welke relevant zijn. Ruil links uit met partners en plaats reacties onder vermelding van uw site op relevante sites (Een relevante site is een site welke uw zoekterm als onderwerp heeft).

Technische optimalisatie blijft nodig

Met bovenstaande tips kunt u een leuke start maken, maar om echt goed gevonden te worden is het noodzakelijk om uw website technisch aan te passen. Er zijn zo’n hondertal punten waaraan uw site moet voldoen om goed gevonden te worden.

Deze aanpassingen hoeven niet duur te zijn. Bij Holder bieden wij een gratis Google Scan aan. Met deze scan geven wij u suggesties om de site aan te passen en een op maat gesneden prijsopgave om de gehele site aan te passen.

Iets voor u? Neem eens contact met ons op via 0226-331440 en vraag naar onze Google Scan!

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Chris Obdam

Chris Obdam

Founder

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord