Taxi-app Ugo zet aanval op Uber in
Taxi-app Ugo zet aanval op Uber in
Lisanne Steenis

Taxi-app Ugo zet aanval op Uber in

  • Lisanne Steenis
  • 29 Jul 2015

Taxi-aanbieder Transvision en online taxi service Drive Ugo lanceren een app die in heel Nederland taxi's on demand en vooruitgeboekt aanbiedt. "Daarmee maken we korte metten met de verschillende apps voor verschillende steden."

"Transvision heeft in heel Nederland 5000 taxi's, Drive Ugo heeft kennis van technologie en marketing. Daarin hebben we elkaar gevonden: het is het beste van twee werelden", zegt Mark Stephan van Drive Ugo.

De app heet Ugo en moet vanaf september hét antwoord zijn op Uber in Nederland. "Het is allereerst legaal. Daarnaast rijden wij in heel Nederland", licht Stephan toe. Uber is alleen nog in enkele steden beschikbaar. De goedkoopste service UberPOP is eerder dit jaar door de rechter verboden in Nederland.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Goedkoper dan Uber

Ugo wil taxi's aanbieden onder de prijs van Uber. "Uber heeft verschillende labels. UberPOP, dat kan iedereen doen en is illegaal. Daarnaast ook nog Uber Lux en Black, dat is een luxere en dus duurdere service." Om zo goedkoop mogelijk te zijn, gaat Drive Ugo ook werken met dal- en piekuren.

Drive Ugo werkt daarnaast samen met andere bedrijven. "Dat is extra service naar de klant", vertelt Stephan. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat als je een concertkaartje bestelt, je bij het afrekenen meteen de optie krijgt om een taxi te bestellen die je er op de dag zelf naartoe brengt. En aan het eind van de avond kun je met de app adhoc een taxi bestellen. "We werken zowel met vooruitboekingen als on demand aanvragen en dat gaat heel snel via de app."

Kwaliteitsmaatregelen

In de mobiele applicatie van Ugo kun je zien hoe lang het duurt voordat de taxi komt, hoeveel tijd je rit kost, wie je chauffeur is en zelfs het kenteken van de taxi die voor komt rijden. Stephan garandeert kwaliteit: "Laat ik het zo zeggen: de 5000 taxi's zijn aangesloten bij Transvision. Die hebben een uitstekende reputatie en scherpe kwaliteitsmaatregelen."

Bron:  RTLnieuws.nl


Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord