OpenID presentatie op HollandOpen | Holder
Holder Blog
Chris Obdam

OpenID presentatie op HollandOpen

  • Chris Obdam
  • 23 Sep 2008

Afgelopen donderdag heb ik een presentatie gegeven op de HollandOpen conferentie. Deze conferentie heeft als doel de OpenSource gemeenschap een gezamenlijk platform te bieden om zich te presenteren. Naast OpenSource producten wordt op de conferentie ook aandacht gevraagd voor Open Standaarden en Open Content. In het kader van Open Standaarden zijn wij gevraagd een toelichting te geven op OpenID

OpenID is een principe waarmee een internet gebruiker nog enkel een wachtwoord nodig heeft om gebruik te maken van verschillende websites. In Nederland is dit mogelijk door gebruik te maken door het door Holder gelanceerde MijnOpenID.  

De opkomst tijdens de OpenID sessie was heel behoorlijk en het publiek was duidelijk geïnteresseerd in OpenID gezien het grote aantal vragen na de presentatie. Tijdens de vragensessie ontstond een levendige discussie waar terecht enkele vraagtekens werden gezet bij onderdelen van het OpenID principe. Zoals onderhand gebruikelijk kwam de mogelijkheid tot "phising":http://nl.wikipedia.org/wiki/Phishing aan bod maar ook de "betrouwbaarheid":http://en.wikipedia.org/wiki/Whitelist van een OpenID provider (en hoe deze te meten). Al met al een erg interessante middag! 

De presentatie vindt u op SlideShare

Open ID @ Holland Open
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: openid dutch)

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Chris Obdam

Chris Obdam

Founder

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord