"Hoe kom ik bovenaan in Google?" | Holder
Holder Blog
Chris Obdam

"Hoe kom ik bovenaan in Google?"

  • Chris Obdam
  • 16 Oct 2006

Voor veel mensen is hoog vermeld komen te staan op Google een logische zaak. Vaak horen we dan: “Ik wil graag op de eerste pagina wanneer je zoek op X”. Helaas werkt het niet zo makkelijk. In dit artikel een korte uitleg over de werking van zoekmachines en hoe je beter gevonden kan worden.

“Hoe kom ik in Google terecht?”

Google heeft een spider zoals dat heet en zoals de naam al doet vermoeden zoekt die het internet af als een spin naar nieuwe internetpagina’s. In theorie zal je site dan ook vanzelf een keer gevonden worden door deze ‘spider’, vanaf dat moment sta je vermeldt in Google. Voorwaarde is uiteraard wel dat er een andere site linkt naar je pagina. Maar wachten duurt altijd lang dus is het handiger om de spin te vertellen dat er een nieuwe pagina in het wereldweide web aanwezig is. Dit kan gewoon bij Google zelf op de aanmeld pagina.

“Waarom sta ik niet op de eerste pagina”

Google werkt met ‘ranking’. Voor iedere pagina wordt bepaald hoe belangrijk deze is voor de bezoeker. Het bepalen van deze ‘rank’ gebeurt op een manier die niet geheel transparant is, dit is onder andere uit concurrentieoverwegingen. Globaal kan je zeggen dat het bestaat uit twee onderdelen: 1. Welke woorden bevat de pagina en 2. Welke sites verwijzen naar jouw pagina. Hoe vaker er een site naar de pagina verwijst hoe hoger je vermeld wordt. Daarin wordt ook meegenomen wat de ‘rank’ is van de site die naar je verwijst. Op deze wijze ontstaat dus een systeem van waarderingen die zelf weer sites kan waarderen.

In Nederland hebben bijvoorbeeld alle startpagina.nl varianten een hoge waardering ‘rank’, vermeld worden op een van deze pagina’s heeft dus een goede invloed op je vermelding in Google.

“Valt er nog vals te spelen?”

Op zich valt de hoogte van je Google vermelding redelijk te beinvloeden, zolang je maar binnen de regels van Google blijft. Als ze vinden dat je valsspeelt wordt je zonder pardon uit Google gehaald en dat is helemaal niet gewenst uiteraard. Voorzichtigheid is dus geboden. Een veilige manier van ‘vals spelen’ is het gebruik van Google AdWords. Dit zijn de ‘reclame’ blokjes links bovenaan bij de zoekresultaten, om daar vermeld te worden kunt u gewoon betalen en gegarandeerd bovenaan!

Mocht u graag goed vermeld worden bij Google nodig ik u uit om eens een afspraak te maken, samen met u lopen wij dat de site door en wordt er gekeken onder welke zoekwoorden u gevonden wilt worden.

Want Holder is not just an internet agency! aninternetagency.com :-)

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Chris Obdam

Chris Obdam

Founder

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord