Het succes van factormaatschappijen
Het succes van factormaatschappijen
Lisanne Steenis

Het succes van factormaatschappijen

  • Lisanne Steenis
  • 7 Nov 2014

In een tijd waarin Nederland het economisch moeilijk heeft, de banken de financieringskraan dichtdraaiden en veel startups hulp zoeken bij de crowd, maakt Factoring zijn opmars. Deze populaire en tevens moderne manier van financieren zorgt ervoor dat ondernemingen minder worden gehinderd in hun groei.

Wat is Factoring?
Factoring is zowel een financieringsvorm als een service waarbij de debiteurenportefeuille wordt uitbesteed aan een extern bedrijf, de factormaatschappij. De factoringmaatschappij neemt de factuur van de ondernemer over en betaalt deze direct voor een groot deel aan hen uit. Vervolgens incasseert de factormaatschappij de openstaande factuur bij de debiteur. Dankzij deze dienst kunnen ondernemers de cashflow op gang houden zonder zich bezig te houden met het incasseringstraject.

Holder en Factoring, een gouden combinatie
Er zijn maar weinig standaard applicaties die passen bij het proces van een factormaatschappij. Om het gehele traject voor zowel de factormaatschappij als de ondernemers te optimaliseren en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te kunnen maken, is er vaak een op maat ontwikkelde applicatie vereist.

Credit Sales
Om deze reden zocht factormaatschappij Credit Sales een partij die een geavanceerd systeem in korte tijd kon ontwikkelen waarin het hele factoringproces effectief kon worden afgehandeld. Naast de verwerking van facturen moest het systeem voorzien worden van strenge controleslagen en gekoppeld worden aan het huidige boekhoudsysteem Twinfield. De standaard systemen sloten niet goed aan op de workflow en gaven hen daarnaast niet de vrijheid om snel te kunnen veranderen. Dat was voor Credit Sales een reden om met Holder in zee te gaan. In samenwerking met Credit Sales werd de workflow omgezet in een geavanceerde applicatie. Een applicatie die in tegenstelling tot standaard software pakketten wel voor 100% aansluit op de wensen van een factormaatschappij. Ben je benieuwd wat we voor Credit Sales hebben gedaan? Lees dan de volledige businesscase.

CreditPay
Factormaatschappij CreditPay heeft een Betty Blocks applicatie laten ontwikkelen waar ondernemers alle facturen middels een Excelbestand kunnen uploaden. De applicatie bevordert het efficiënter werken doordat de medewerkers de ingestuurde facturen niet meer handmatig hoeven in te voeren. Na het uploaden van de facturen voeren de medewerkers van CreditPay diverse controles uit en worden de facturen in behandeling genomen. Dankzij de applicatie is een factormaatschappij als CreditPay in staat alle klanten vanuit een systeem te beheren.

De automatisering van de workflow levert een bijdrage aan het succes van een factormaatschappij. Wil jij ook eens sparren over de mogelijkheden binnen jouw maatschappij? Neem dan contact op!

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord