Het gevecht tegen spam | Holder
Holder Blog
Chris Obdam

Het gevecht tegen spam

  • Chris Obdam
  • 20 Mar 2007

Het is een bekend probleem, de enorme hoeveelheden ongevraagde spam in je inbox. Zeventig procent van het huidige mailverkeer is spam. Maar er valt zeker wat tegen te doen. Bij Holder gebruiken wij spamfilters op onze mailservers. Dit scheelt al enorm en deze worden regelmatig bijgewerkt. Op deze manier wordt al heel veel spam tegen gehouden, hier merkt de e-mail gebruikers niks van behalve een schone mailbox.

Maar er is meer. Spam verstuurd naar Holder wordt al voor bij de poort geweigerd. Een e-mail wordt verstuurd via een e-mailserver. Deze server wordt ook gecontroleerd: staat deze bekend als spam versturend? En is deze e-mailserver juist ingesteld?

Spam verstuurders maken graag gebruik van servers die ze snel kunnen wijzigen, een spammer wordt namelijk snel ontmaskerd! Na ontmaskering veranderd de spammer snel de naam van de server zodat hij weer opnieuw kan gaan spammen. Het kunnen wijzigen van de server is een truukje welke wij ook afvangen.

Helaas zijn sommige bedrijven nog niet voorbereid op strenge spam controle. Sommige normale e-mail wordt dan ook gezien als spam. Dit is zonde, zeker omdat het te voorkomen is. Vraag daarom eens aan uw e-mail aanbieder hoe zij het gevecht met spam aangaan!

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Chris Obdam

Chris Obdam

Founder

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord