Crowdfunding in Nederland goed voor €7.8 miljoen financiering in september
Crowdfunding in Nederland goed voor 7.8 miljoen euro financiering in september
Lisanne Steenis

Crowdfunding in Nederland goed voor 7.8 miljoen euro financiering in september

  • Lisanne Steenis
  • 2 Dec 2015
September was een goede maand voor de crowdfundingmarkt in Nederland. Ruim 250 concepten zijn succesvol gefinancierd met een totaal bedrag van €7.8 miljoen euro. Hiermee komt het totaal voor 2015 voor het einde van het jaar al op een bedrag van ruim €69 miljoen.

Een donation-based crowdfundingproject is het meest populair onder de Nederlanders. Dit onderstreept dat crowdfunding goed werkt voor filantropische projecten. Toch gaat dit veelal om kleinere doelbedragen. Ondernemers gebruiken lending-based crowdfunding voor de grotere fundings bewijst het totaal van €6.7 miljoen voor deze vorm. Het overgrote deel investeert middels crowdfunding om meer rendement te halen uit hun geld.

Met een funding van €69 miljoen overtreft dit jaar het totaal van 2014. Record op record, want de €63 miljoen van vorig jaar verbrak wederom het record van 2013. Crowdfunding zal naar verwachting in 2016 nog meer terrein winnen. Dat maakt crowdfunding een serieuze vorm van alternatieve financiering voor (startende) ondernemers.

Bron:  Investormatch.nl

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord