Crowdfunding: Beleg in een goed idee
Crowdfunding: Beleg in een goed idee
Lisanne Steenis

Crowdfunding: Beleg in een goed idee

  • Lisanne Steenis
  • 12 Feb 2014

Het zal je niet ontgaan zijn dat de eisen voor een financiering van de bank verscherpt zijn gedurende de economische crisis. MKB-bedrijven met een goed innovatief idee zijn daarom op zoek gegaan naar nieuwe financieringsbronnen, waaronder crowdfunding. Maar hoe veilig is een investering in crowdfunding?Als ondernemer met een goed idee baal je natuurlijk ontzettend wanneer jouw financieringsaanvraag direct in de prullenbak van de bank verdwijnt. Noodgedwongen gaan de ondernemers opzoek naar nieuwe financieringsinitiatieven, waarin de bank geen rol meer speelt. Daarvoor kloppen ondernemers steeds vaker aan bij particulieren. Een financiering middels een crowdfunding platform speelt feilloos in op de behoefte van deze ondernemers. Afgelopen jaar werd in Nederland zo’n 32 miljoen euro opgehaald, meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2012 toen de teller op 14 miljoen bleef steken. In 2011 was dat zelfs nog minder met 2.5 miljoen euro.

Feelgoodfinanciering: crowdfunding is veel leuker en persoonlijker dan wanneer je jouw spaargeld in een anoniem fonds stopt of op een laagrentende spaarrekening laat staan. Crowdfunding heb je in twee vormen. Bij culturele en sociale initiatieven, zoals het funden van een film, zit jouw beloning niet alleen in het rendement verpakt, maar kun je bijvoorbeeld ook naar de première van de film. Daarnaast heb je het funden van een goed idee van een ondernemer. Als je je in het plan hebt verdiept en er in geloof is het zeker een leuke investering. Met jouw steun help je een ondernemer zijn dromen waar te maken en subsidieer je de economie.

Hiermee beantwoorden we gelijk de vraag uit de intro: Hoe veilig is een investering in een crowdfunding? In het geval van Crowdfunding platform Symbid heel veilig. Hier kun je al vanaf 20 euro investering in een nieuwe start-up of bestaand bedrijf. Als investeerder hou je zelf de controle over jouw fundings, geen tussenpersoon van de bank die bepaald in welke fondsen jij gaat investering maar alles in eigen hand. Voor jouw investering krijg je percentage aandelen in de start-up of bedrijf. Als ondernemer kun je op dit platform jouw startkapitaal bij elkaar funden. Je presenteert jouw idee en geeft aan hoeveel geld daarvoor nodig is. Dus heb je een goed idee of ben je op zoek naar een nieuwe investering? Neem dan gerust een kijkje.

Bron: Metro

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord