Chicks with Divs: De kracht van vrouwelijke IT’ers in een wereld vol testosteron.
Chicks with Divs: De kracht van vrouwelijke IT’ers in een wereld vol testosteron.
Lisanne Steenis

Chicks with Divs: De kracht van vrouwelijke IT’ers in een wereld vol testosteron.

  • Lisanne Steenis
  • 13 Apr 2017

‘Every company is an IT company’. Vanuit deze gedachtegang stijgt de vraag naar IT’ers binnen het bedrijfsleven. Niet alleen mannelijke IT’ers, maar ook de vraag naar vrouwelijke IT’ers stijgt. Waarom? “Meiden zorgen voor een mooie diversiteit in een wereld vol testosteron.” vertelt Chris Obdam, CEO van online productontwikkelaar Holder & RAD-platform Betty Blocks. “Daarom roepen we de meetup groep “Chicks with Divs” in het leven. Deze meetup groep is speciaal om meiden in de regio kennis te laten maken met het vak.”

Old-school programmeren wordt al snel geassocieerd met gamen, The Big Bang Theory en Star Wars fanaten. Kortom, een beroep voor mannen. Dit wordt helaas ook bevestigd door het feit dat slechts 1 op de 10 IT’ers vrouw is. “Het vooroordeel over dat werken in de IT-sector typisch iets voor mannen is vegen we graag van tafel. We zien niet alleen een stijging in het aantal vrouwelijke developers, ook de toegevoegde waarde van deze meiden is direct duidelijk.”.

“We hebben een open cultuur in onze organisaties en hechten dan ook veel waarde aan diversiteit op de werkvloer. Vrouwen brengen een hele andere dynamiek met zich mee. Rust, structuur en inlevingsvermogen.” vertelt Chris. “Mannen hebben een natuurlijke prestatiedrang met veel meer een ieder voor zich instelling. Deze eigenschappen samen versterkt een team én de diversiteit in een organisatie!”. In zijn ogen presteert een team pas optimaal met een vrouw aan boord.

“Onlangs was ik bij de Kaasfabriek in Alkmaar waar ze ‘Junior Internet of Things’ organiseerden. Daar waren bijna net zo veel meiden als jongens enthousiast in de weer met nieuwe technieken.” Om meiden met affiniteit voor IT aan te moedigen roept Holder de meetup groep “Chicks with Divs” in het leven. “We willen graag meiden laten zien dat het geen stereotype mannenberoep is, maar het juist leuk is om met nieuwe online technieken te werken. In feite ben je continu aan het puzzelen en raadsels aan het oplossen.”

Deze meetup groep is speciaal om meiden in de regio kennis te laten maken met het vak. “In de randstad zijn er veel soortgelijke meetup groepen, alleen willen wij nu echt een keer de IT-sector in de regio op de kaart zetten. Dit deden we al met de Alkmaarse Developers Meetup en nu ook met een variant speciaal voor meiden van elk niveau.”

De eerste “Chicks with Divs” meetup zal 16 mei plaatsvinden, gevolgd door een masterclass in september en een echte RAD-race (Rapid Application Development) in december.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord