Er is meer dan de Randstad!
Er is meer dan de Randstad!
Jeremy Metselaar

Er is meer dan de Randstad!

  • Jeremy Metselaar
  • 13 Apr 2017

Tim en Chris Obdam, oprichters van de online bedrijven Holder, Betty Blocks en Woeler, laten een pand bouwen in het Noord-Hollandse Alkmaar. Ze willen de Kop van Noord-Holland op de kaart zetten als onderdeel van de grotere Amsterdamse IT-regio.

Op donderdag 20 april slaan zij de eerste paal in de grond van een nieuw pand waar eind dit jaar meer dan 200 professionals op het gebied van marketing, IT en sales aan de slag gaan. “Het voordeel van een online bedrijf is dat je minder afhankelijk bent van een locatie. Eigenlijk kan je overal werken.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat IT-professionals vooral in de Randstad wonen, dat is zeker niet zo. In de regio Alkmaar en omstreken wonen net zoveel mensen als in de stad Utrecht. Daar zitten heel veel goeie, professionele krachten bij die juist niet elke dag in de file willen staan en ver willen reizen”, licht Tim Obdam toe.

Uit het jaarlijkse salarisonderzoek dat AG Connect en Berenschot onlangs hebben gedaan en waarvan de resultaten volgende maand worden gepresenteerd, blijkt dat 44% van de IT-professionals minder filekilometers tussen hun huis en kantoor belangrijk vinden voor de mate van tevredenheid over hun werk.

Het nieuwe pand telt 3200m2, vier verdiepingen en heeft naast 200 vaste werkplekken ook 30 flexplekken. Daarnaast komt er een sportschool en een restaurant in het pand en buiten komt een klein voetbalveldje. Boven op het pand komt een dakterras met open haard.

Speciale aandacht voor vrouwen

In het auditorium passen ruim 700 mensen voor de diverse evenementen die de broers willen organiseren. Er is al een Alkmaarse Developers Meetup en volgende maand is de eerste ‘Chicks with Divs’-Meetup. Chris Obdam wil hiermee meiden met affiniteit voor IT aanmoedigen.

Dit artikel is gepubliceerd op de website van AG connect.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Jeremy Metselaar

Jeremy Metselaar

Online Marketeer

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord