Apps bouwen zonder programmeerkennis
Apps bouwen zonder programmeerkennis
Chris Obdam

Apps bouwen zonder programmeerkennis

  • Chris Obdam
  • 31 May 2017

OBDAM - In de lijst van beste applicatie-ontwikkelplatformen ter wereld prijkt sinds kort de naam Betty Blocks uit het Noord-Hollandse Obdam. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner heeft het bedrijf als een van veertien opgenomen in zijn Magic Quadrant, naast grote spelers als Oracle en Salesforce.

Betty Blocks is vijf jaar geleden opgericht door Chris en Tim Obdam. „Vijftien jaar geleden zijn we het bedrijf Holder gestart. Onder die naam bouwen we applicaties op maat”, vertelt Chris. „Althans in de beginperiode deed ik dat, mijn broer is geen programmeur en nam vooral de organiserende taken op zich.”

Met de groei van het bedrijf ontstond de behoefte de interne applicaties te verbeteren. „Tim had daar mijn hulp voor nodig. We besloten daarom een platform te ontwikkelen waarmee hij zonder technische ervaring apps kon bouwen.”

Ook voor externe partijen bleek het platform interessant. „Elk jaar groeit de behoefte aan software”, aldus Chris. „Elk bedrijf heeft software nodig, maar lang niet voor iedereen is een standaard product te vinden. Met Betty Blocks kunnen ze zelf een op maat gemaakte app ontwikkelen.”

Onder de gebruikers van Betty Blocks bevinden zich de gemeenten Hoorn en Zaandam en bedrijven als KPMG, Tele2 en Vivat. „Grote organisaties gebruiken het bijvoorbeeld als een bepaalde afdeling behoefte heeft aan een programma dat de IT-afdeling niet kan leveren. Via ons platform kunnen ze het zelf maken. Kleinere bedrijven kunnen hun eigen CRM-systeem bouwen.”

Via de website loggen klanten in waarna ze via drag and drop componenten kunnen invoegen. „Vrijwel elke zakelijk georiënteerde applicatie kun je met ons platform maken. Iets als het berekenen van weermodellen niet, maar daarvoor kunnen ze terecht bij Holder.”

Hoewel Betty Blocks en Holder gescheiden bedrijven zijn, werken ze nauw samen. Binnenkort verhuizen ze beide vanuit Obdam naar Alkmaar. Bij Holder werken 75 mensen, bij Betty Blocks 35, maar naar verwachting verdubbelt dit jaar zowel de omzet als het aantal werknemers. Klanten komen uit heel Europa en binnenkort volgt Amerika.

Lees hier het artikel in De Telegraaf.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Chris Obdam

Chris Obdam

Founder

Als creatieve duizendpoot is Chris nauw betrokken bij de realisatie van de online producten. Zo wordt een goed online product uitmuntend.

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.