2015 een topjaar voor Crowdfunding!
2015 een topjaar voor Crowdfunding!
Lisanne Steenis

2015 een topjaar voor Crowdfunding!

  • Lisanne Steenis
  • 6 Jan 2016

Het is weer zover! Nederland maakt de balans op en ook 2015 was weer verbluffend voor crowdfunding. Waar crowdfunding halverwege het jaar het record bedrag van € 50 miljoen behaalde, dendert de teller door. In 2015 is er maar liefst 128 miljoen euro opgehaald met de financieringsvorm crowdfunding.

Meer dan 3500 projecten vonden hun financiering middels crowdfunding, waarvan 1208 ondernemingen, 856 creatieve projecten, 1247 maatschapelijke projecten en 374 consumentenleningen.

De populariteit van crowdfunding is niet te ontkennen, maar het daadwerkelijke gebruik van deze financieringsvorm valt tegen. Potentiële investeerders zijn vaak niet bekend met de vele mogelijkheden. Zo weten zij niet dat men vanaf een bescheiden bedrag kan investeren in diverse projecten.

Crowdfundingplatformen groeien mee

De groei in crowdfundingland laten platformen als Symbid en Lendahand duidelijk zien. Lendahand nam onlangs de eerste prijs van DFT Financieel Product van het Jaar in ontvangst én stond samen met Symbid stevig in de top 10 van Nederlands grootste crowdfundingplatformen. Met diverse nieuwe platformen in de maak belooft 2016 weer records te breken.

Ondanks dat banken crowdfunding als aanvullende vorm van financiering toejuichen, blijft het doorverwijzen van de ondernemers uit. De combinatie van bancaire financiering en crowdfunding komt nog weinig voor.

Het onderzoek is uitgevoerd door Douw&Koren.

Ontvang maandelijks interessante artikelen in je mailbox.

Lisanne Steenis

Lisanne Steenis

Online Marketing Manager

Download de whitepaper "To RAD or not to RAD"

Nieuwsgierig naar ons geheim achter applicatie-ontwikkeling? Download het whitepaper "To RAD or not to RAD" en kom erachter hoe het zo kan zijn dat wij 4x sneller ontwikkelen dan je gewend bent.

Download de whitepaper
back

Laat je gegevens achter.


Deze website maakt gebruik van cookies voor het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Akkoord